Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Zavidovićima

Kako mogu doći na razgovor kod Predsjednika suda?

30.04.2019.

Sve stranke koje žele zakazati termin za razgovor kod Predsjednika suda podnose pismeni zahtjev uz navođenje razloga za prijem i sa obaveznom naznakom broja konkretnog predmeta na koji se pitanje odnosi.

 

Zahtjev se dostavlja putem pošte na adresu:

 

Općinski sud u Zavidovićima

Ulica Safvet bega Bašagića bb

72220 Zavidovići

 

Zahtjev se može i direktno predati u pisarnici ovog suda ili na info pultu.

 

Primjerak Zahtjeva se nalazi na linku s desne strane vijesti a može se preuzeti i na info pultu.

 

Prilikom davanja informacija o predmetu isključena je mogućnost svakog razgovora i davanja izjava o vjerojatnom ishodu postupka. Predsjednik suda nema zakonskih mogućnosti odlučivati o prigovorima na odluke drugih sudija, niti može utjecati na ishod sudskog postupka. Svim nezadovoljnim strankama u postupku, u pogledu odlučivanja o njihovim zahtjevima, ostavljena je mogućnost ulaganja žalbe drugostupanjskom sudu, kako na samu odluku tako i na način vođenja postupka, koji je nadležan odlučiti po blagovremeno uloženoj žalbi prije pravosnažnosti sudske odluke.

 

Sve stranke koje smatraju da je sudija učinio jedan od disciplinskih prekršaja mogu podnijeti pritužbu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Uredu disciplinskog tužitelja, a pritužbu na rad ostalih službenika suda mogu podnijeti Predsjedniku suda.

 

O datumu prijema stranke se  blagovremeno informiraju putem telefona ili na drugi pogodan način.

 

Stranke se mogu i pismeno obratiti predsjedniku suda uz obavezno navođenje broja konkretnog predmeta u sudu i tražiti konkretnu informaciju putem pismenog odgovora.

 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh