Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Zavidovićima

Uputstvo za stranke

25.03.2020.

S obzirom na proglašenu pandemiju coronavirusom (COVID-19), molimo sve korisnike sudskih usluga da se pridržavaju slijedećih uputstava:

  • Sve one poslove koje možete obaviti telefona, faxom ili putem e-maila obavite na taj način (provjera određenih informacija, dostava odgovarajućih podnesaka koji se mogu dostaviti ovim putem ...)
  • Sve stranke koje u Sud dolaze po pozivu da ulaze u sud kako je to naznačenu u pozivu;
  • Da se prije ulaska u Sud pripreme svi dokumeti koje želite predati ili ovjeriti;
  • Da do daljnjeg, ukoliko je to moguće, odgodite sve radnje koje nisu hitne (podnošenje zahtjeva za ZK izvadak, ovjere ...);
  • Da u Sud ulazi samo osoba koja treba izvršiti određenu radnju, osobe koje su u pratnji, ukoliko pratnja nije nužna, da ne ulaze u Sud;
  • Ukoliko postoji mogućnost, da jedna osoba obavi radnje za više osoba (predaja podnesaka, ovjere ...);
  • Obavezno poštivanje predviđenog rastojanja i drugih uputa službenika suda.

Molimo Vas da ne ulazite u sud ukoliko:

  • Imate povišenu temperaturu, kašljete i otežano dišete;
  • U posljednjih 14 dana ste boravili u Francuskoj, Njemačkoj, Španiji, Kini, Italiji, Južnoj Koreji ili Iranu (ili nekoj drugoj državi gdje je zabilježen veći broj slučajeva coronavirusa /COVID-19/) ili ste bili u bliskom kontaktu s bolesnim osobama koje su došle iz ovih područja;
  • U poslijednjih 14 dana ste bili u kontaktu sa osobama koje su zaražene coronavirusom ili koje dolaze iz zemalja u kojima je zabilježen ovaj virus, a posebno: Kine, J. Koreje, Italije, Irana, Njemačke, Francuske i Španije.

U svim ovim slučajevima potrebno je da se telefonom obratite kantonalnom zavodu za javno zdravstvo, epidemiologu ili vašem obiteljskom liječniku, kako biste dobili dalje instrukcije.


Također, mole se stranke da sve podnske za Sud dostavljaju preporučeno putem pošte, izuzev podnesaka po kojima je potrebno hitno postupanje.


Stranke se primaju samo radi najhitnijih poslova koji se ne mogu odložiti, a svi ostali se mogu obratiti pismeno ili putem dole navedenog e-maila, faxa ili pozivom na broj telefona.


Molimo Vas da ne ulazite u Sud ukoliko Vam je određena samoizolacija, u tom slučaju nas možete kontaktirati putem telefona, faxa ili e-maila.


Telefon: Zavidovići- 032 878 344 Maglaj- 032 604 223


Fax: 032 868 550


E-mail: opsud-zavidovici@pravosudje.ba


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh